HOT START FIXДобредојдовте на сајтот на MaxChip ние ви нудиме професионалнa услугa за решавање на проблемот со топол старт. Ние во MaxChip располагаме со најмодерна технологија за модификација (remapping) на сите возила  , со стручното и професионално знаење ви гарантираме за успехот.  

 

Некои мотори имаат проблеми при стартување кога се загреани. Особено PD Дизел моторите ги имаат ови проблеми т.е. стартот е лесен и брз кога е моторот ладен но се мачи кога е загреан. Многу од луѓето се обидуваат да најдат најразлични решенија, за да го решат проблемот некои луѓе пробуваат со притискање на педалата за гас но тоа нема да има ефект а некои дури променуваат инјектори, акумулатори скапи поправки на анласери и т.н. но сето тоа без потреба, проблемите остануваат и понатаму. Стартувањето на моторот главно е контролирано од самата стартна мапа која се најдува во софтверот на ECU-то. Проблемот настанува кога ECU-то нема да дозволи вбризгување на гориво што е поврзано со вредноста на вртежите на моторот а таа вредност е фиксна. Ние имаме професионално решение за овој проблем со топлиот старт кај PD моторите.

-Овие ECU што се наведени подолу се проверени и одлично работат.

Bosch EDC16 U31   Bosch EDC15
Bosch EDC16 U34   Siemens PPDV1.1 &V1.2
Bosch EDC16 U1    

-Автомобили што ги носат горе наведените ECU:

-Audi--------- -A3   -Mitsubishi---- Lancer   -Volkswagen-- Golf
-Audi--------- -A4   -Mitsubishi---- Outlander   -Volkswagen-- Jetta
-Audi--------- -A6   -Seat---------- Alhambra   -Volkswagen-- Multivan
-Chrysler----- -Sebring   -Seat---------- Altea   -Volkswagen-- New Beetle
-Dodge------- -Avenger   -Seat---------- Leon   -Volkswagen-- Passat
-Dodge------- -Caliber   -Skoda-------- Fabia   -Volkswagen-- Phaeton
-Dodge------- -Journey   -Skoda-------- Octavia   -Volkswagen-- Sharan
-Jeep--------- -Compass   -Skoda-------- Superb   -Volkswagen-- Touareg
-Jeep--------- -Patriot   -Volkswagen-- Caddy   -Volkswagen-- Touran
-Mitsubishi---- -Grandis   -Volkswagen-- Eos   -Volkswagen-- Transporter

 

За информации поврзани со HotStart решението и Цените за него ве молиме контактирајте не на следниот КОНТАКТ