Поправка на сензорот за агол

Поправка на сензорот за агол G85 Audi VW

Многу често, по замена на контактната лента на SRS Airbag или после поправка на летвата од управувачот, сензорот за агол на управувачот G85 на автомобилите од групата VAG е во грешка . 

Симптомите за оваа грешката се:

-Индикаторот за ESP на инструмент-таблата е постојано вклучен.

-Преку компјутерска дијагностика покажува грешка 00778-014 или 00778-013 т.е управувачкиот сензор за агол G85 ( Steering Angle Sensor G85 Defective ).

-Кога преку дијагностика ги гледате податоците во реално време аголот на управувањето не се менува, туку останува во постојана позиција: 860 ° или -860 °.

-Исто така, има случаи кога сензорот за агол на управувачот G85 пријавува грешка после сообраќајна несреќа.
Ако се појави таков проблем, не брзајте да купите нов дел.Дефект не укажува на физичко оштетување на сензорот, туку на неговото заклучување на софтверот. Дури и со дилерска дијагностика не може да се избрише грешката.Не е можна калибрацијата на сензорот. Во овој случај, треба да го вратиме фирмверот на сензорот G85 .

Трошоци за поправка на сензорот за позиција на управувачот G85 VAG

- Поправка на сензорот G85 Audi VW со надворешен Eeprom (Kostal) 3000 денари .  

- Поправка на сензорот Audi G85 со процесор NEC uPD70F3628 (Kostal) 4000 денари .

- Поправка на сензорот Ауди Г85 со процесор Motorola MC9S12DG128 (Valeo) 5500 денари .

Возилата на групата VAG се опремени со сензори произведени од Kostal и Valeo .

Сензорот за агол на управувачот се работи „на маса“, односно потребно е прво да се одстрани сензорот G85 од возилото.

Ние работиме со сите региони во Македонија ,можете да ги испратите сензорите по пошта или по карго.

ЛИСТА НА ПОДДРЖАНИ СЕНЗОРИ 

Контакт форма

Внесете ги Вашите податоци :